Skip to content

Specialist in vloerverwarming

Bekijk ons inspiratiemagazine voor de vloerentrends van 2022 & tips van onze vakmensen

Visgraat PVC vloeren

Geef jouw interieur karakter met een visgraat PVC-vloer! Visgraat PVC combineert het elegante patroon van een visgraatvloer met het onderhoudsgemak van PVC. Heb je een industriële stijl in huis of houd je juist meer van een klassiek interieur? Visgraat PVC is geschikt voor iedere woonstijl door de verschillende uitvoeringen, ook met een band en bies.

Voordelen van een PVC-visgraatvloer

PVC-visgraatvloeren zijn kindvriendelijk, onderhoudsvriendelijk én warm aan de voeten. Onze PVC-vloeren bevatten geen schadelijke stoffen, de weekmakers die de vloeren soepel maken zijn namelijk dezelfde als in kinderspeelgoed en voedselverpakkingen. Ze zijn 100% orthoftalaatvrij en dus volkomen veilig voor jou en je kinderen. PVC-visgraatvloeren zijn lekker zacht en daarom warm aan de voeten. Bovendien hebben veel visgraat PVC-vloeren een extra beschermlaag aan de bovenkant, waardoor de vloer beter bestand is tegen krassen, water en vuil. Dit maakt deze vloeren zelfs ideaal voor de keuken of badkamer. Mors je een glas wijn of laat je kind spaghetti op de grond vallen? Geen probleem! Bij een PVC-vloer maak je dit gemakkelijk schoon met een doekje zonder dat het vlekken achterlaat.

Visgraat PVC-onderhoud

Een reden waarom veel mensen voor een PVC-vloer kiezen is vanwege het onderhoudsgemak. Er is namelijk geen extra onderhoud nodig naast het stofzuigen en dweilen van de vloer. Wel raden we aan om je PVC-vloer schoon te houden en maken met een goed uitgewrongen dweil en een scheutje ParketGroep PH-neutraalreiniger in het dweilwater. Voor de rest slijten PVC-visgraatvloeren door de sterke en harde toplaag niet zo snel. Je zult dus lang plezier hebben van je vloer!

Visgraat PVC leggen

Visgraat PVC-vloeren zijn heel dun, waardoor je gemakkelijk jouw PVC-vloer op vloerverwarming kunt laten leggen. Bovendien hebben visgraat PVC-vloeren een lage warmteweerstandswaarde door de dikte en het materiaal. Daarnaast verlijmen we een PVC-visgraatvloer altijd direct vast aan de ondergrond, waardoor de warmte van de vloerverwarming extra goed wordt doorgelaten. Dit betekent wel dat de ondergrond helemaal egaal moet zijn. In de meestal gevallen is het daarom nodig de ondergrond te egaliseren. Het goed vlak maken van de ondergrond en het strak verlijmen van een visgraat PVC is een precieze klus. We raden daarom aan om dit uit te laten voeren door een professional. Uiteraard kun je daarvoor contact opnemen met een van onze vestigingen!

Onze experts staan voor je klaar

We adviseren om een visgraat PVC-vloer eerst in het echt te komen bekijken. Een vloer kan er namelijk op een beeldscherm heel anders uitzien dan in het echt. Om teleurstellingen te voorkomen bieden onze vestigingen een gevarieerde collectie PVC-visgraatvloeren. Bovendien kunnen onze specialisten in onze showrooms je goed adviseren. Onze experts staan voor je klaar en helpen je graag in het vinden van de juiste vloer! Neem dus gerust contact met ons op!

IMG_0214
Soorten plinten houten vloer

Bij een mooie vloer horen natuurlijk mooie plinten. Gebruik bijvoorbeeld een massieve houten hoge plint, een massieve houten platte plint of een hoge opstaande plint van MDF. Vaak worden hoge opstaande witte plinten of plinten in dezelfde houtsoort gebruikt tegen de wand. Platte plinten bedekken de ruimte tussen de muur en de kantplanken van de houten vloer.

Een vloer van hout laten leggen?

Zelf leggen doe je niet zomaar eventjes. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Gelukkig bieden wij ook een legservice! Met expertise en aandacht zorgen de professionals van ParketGroep Nederland dat jouw houten vloer goed wordt gelegd. 

Brochures over vloerverwarming en vloerverkoeling

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vloerverwarming en vloerverkoeling in combinatie met parket? Bekijk dan ook eens de informatieve brochures die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Hierin kunt u alles lezen over vloerverwarming en vloerverkoeling om vervolgens samen met uw parketspecialist de juiste keuzes te kunnen maken.