Skip to content

Voor elke ruimte een vloer

Laat je inspireren!

Ontdek de mooiste vloeren
in onze winkels

Visgraat & Hongaarse punt

Visgraatvloeren zijn zowel in een klassiek als modern interieur prima toe te passen. Het zijn vloeren die momenteel populair zijn en wij dus veel leggen. En dat heeft duidelijk een reden!

Bij een visgraatvloer zijn de houten delen in een schuin lopend patroon gelegd. Niet alleen het patroon, ook houtsoort, afwerking, behandeling en de lengte en de breedte van de afzonderlijke planken zijn van invloed op de uitstraling van de vloer. Afhankelijk van de houtsoort kunt u een houten visgraatvloer ook laten stomen, roken of oliën. Bovendien heeft de houtsoort zelf ook invloed op de uitstraling, er zijn bijvoorbeeld lichte en donkere eikensoorten die een totaal ander vloerbeeld opleveren. Ook de breedte en de lengte van de afzonderlijke vloerdelen zijn van invloed op de uitstraling van de vloer in de ruimte. Visgraatvloeren zijn ook uitstekend te combineren met vloerverwarming, dus dat is ook zeker geen reden om een dergelijke vloer niet te nemen.

Unieke vloeren

Er zijn veel mogelijkheden voor visgraatvloeren. Zo krijgt de vloer een hele andere uitstraling met een band & bies.  Diverse patronen, lengtes van planken, randen en biezen, kleuren, type planken en houtbewerking. Daardoor geeft een houten vloer ieder huis een persoonlijke sfeer. Een kleinere of juist een grotere plank kan een heel ander effect hebben op uw interieur. Daarom is het belangrijk om voorbeelden van de vloer te bekijken. Onze parketspecialist geeft u graag advies.

 

Elke visgraatvloer wordt plankje voor plankje geïnstalleerd en dat is echt vakwerk. Daarbij is het belangrijk om altijd op de goede plek te beginnen, zodat de vloer ook mooi over de ruimtes verdeeld wordt. Wij overleggen altijd met u op welke wijze we het patroon gaan leggen, zodat het duidelijk is hoe dit eruit komt te zien, zonder verrassingen.

Neem contact met ons op

PVC
Ook in PVC zijn er prachtige visgraatvloeren met de bijzondere eigenschappen van deze vloer. Er is een groot assortiment met verschillende uitvoeringen en formaten.