Skip to content

Voor elke ruimte een vloer

Laat je inspireren!

Ontdek de mooiste vloeren in onze winkels

Bamboe, milieuvriendelijk en stabiel

Bamboe, dat is toch wat panda’s eten? Klopt! Bamboe is dan ook geen hout, maar een grassoort. Het is ook nog eens heel geschikt om op de vloer te leggen. Een bamboevloer is stabiel, hard en milieuvriendelijk.

Bamboe is veelzijdig

Een bamboevloer herken je aan de eigenschap dat het zo hard is. Bamboe ziet er edel en harmonieus uit. Het heeft soms kleine lijntjes, daar zijn de stukken op elkaar geperst. Een bamboevloer wordt namelijk gemaakt door de bamboestrips naast elkaar te lijmen. Een bamboevloer kun je krijgen in allerlei kleuren. En wil je graag een visgraatpatroon? Ook dat kan bij bamboe. Een bamboevloer kun je aanpassen aan je eigen stijl.

Eigenschappen
Milieuvriendelijk

Een bamboevloer is milieuvriendelijk. Bamboe groeit namelijk snel. En we hoeven nooit de hele bamboestam te laten kappen. Door vaak te kappen groeit bamboe zelfs sneller! Van ontbossing is bij bamboe dus echt geen sprake. En de panda? Ook voor hem is het kappen van de ‘reuzenbamboe’ geen bedreiging. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. Bamboe is dus een ecologisch verantwoorde keuze. Het is niet voor niets dat bamboe bekend staat als de vloer van de toekomst!

Eigenschappen
Milieuvriendelijk

Een bamboe vloer is milieuvriendelijk. Bamboe groeit namelijk snel. En we hoeven nooit de hele bamboestam te laten kappen. Door vaak te kappen groeit bamboe zelfs sneller! Van ontbossing is bij bamboe dus echt geen sprake. En de panda? Ook voor hem is het kappen van de ‘reuzenbamboe’ geen bedreiging. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. Bamboe is dus een ecologisch verantwoorde keuze. Het is niet voor niets dat bamboe bekend staat als de vloer van de toekomst!

Vloerverwarming

Bamboe gaat lang mee, bamboe is stabiel. Het krimpt nauwelijks en zet bijna niet uit. Door de lage warmteweerstand past bamboe goed bij vloerverwarming. De afwerking, olie of lak, kun je zelf kiezen. Bamboe is slijtvast en duurzaam. Dit maakt de vloer geschikt voor intensief gebruik