Skip to content

Voor elke ruimte een vloer

Laat je inspireren!

Ontdek de mooiste vloeren
in onze winkels

Planken Vloeren, stoer & robuust

Bij een planken vloer bestaat de vloer uit één stuk hout. Dit geeft de vloer een stoere en robuuste uitstraling. Parket is vaak opgebouwd uit meerdere lagen. De toplaag is dan hardhout, bijvoorbeeld eiken of noten. Bij planken vloeren is dit niet zo. Deze zijn aan één stuk gemaakt van één houtsoort. Dit geeft je vloer een natuurlijk robuust gevoel. Een massieve planken vloer is
ongeveer 20 millimeter dik.

Vloer voor ieder interieur

Planken vloeren kunnen we in veel houtsoorten leggen. Bij het kiezen let je vast ook op de kleur, en op hoe breed de planken zijn. Of hoeveel noesten erin zitten. En in welk patroon wil je hem eigenlijk laten leggen? Deze keuzes kunt je bespreken met een parketspecialist. Deze vertelt je wat er wel en niet mogelijk is in jouw situatie. Een planken vloer kunnen we afwerken met olie, lak, hardwax-olie en was. Vloeren maken we vaak per partij, speciaal voor in jouw woning. De vloer die je thuis heeft is daardoor uniek.

Neem contact met ons op
Eigenschappen

Planken vloeren en luchtvochtigheid

Hout is een natuurproduct. Dit betekent dat het leeft. En dat is nog eens extra het geval bij een planken vloer, omdat deze uit één stuk bestaat. Gaat de verwarming aan in de winter? Dan zal je planken vloer een stukje krimpen. Er ontstaan dan kleine kieren tussen de planken. Dit komt omdat de verwarming de lucht in jouw huis droger maakt. Het hout reageert op de luchtvochtigheid. Als het vochtiger wordt, zal de planken vloer weer iets uitzetten. Bij lamelparket of een duoplank vloer ‘werkt’ de vloer minder, omdat de onderlaag het geheel steviger maakt.

PG-Vakman-Trans13
Eigenschappen
Kiezen voor een stille vloer

Hout is een natuurproduct. Dit betekent dat het leeft. En dat is nog eens extra het geval bij een planken vloer, omdat deze uit één stuk bestaat. Gaat de verwarming aan in de winter? Dan zal uw planken vloer een stukje krimpen. Er ontstaan dan kleine kieren tussen de planken. Dit komt omdat de verwarming de lucht in uw huis droger maakt. Het hout reageert op de luchtvochtigheid. Als het vochtiger wordt, zal de planken vloer weer iets uitzetten. Bij lamelparket of een duoplank vloer ‘werkt’ de vloer minder, omdat de onderlaag het geheel steviger maakt.

HOUTEN VLOEREN PUUR NATUUR

De Nederland Collectie is exclusief verkrijgbaar bij de aangesloten winkels van ParketGroep Nederland. De gebundelde kennis en ervaring van de aangesloten parketspecialisten levert een unieke collectie op.