Skip to content

Voor elke ruimte een vloer

Laat je inspireren!

Ontdek de mooiste vloeren in onze winkels

Tapis voor ieder interieur

Tapis wordt vaak traditioneel genoemd. Kan tapis dan alleen in een traditioneel interieur? Nee, dat hoeft helemaal niet. De naam ‘tapis’ gebruiken we om te zeggen dat we een vloer vastlijmen én vastspijkeren. Het zegt eigenlijk weinig over hoe de vloer eruit komt te zien. Dat kun je in grote mate zelf bepalen.

Het plaatsen van een tapis vloer

Voor het leggen van tapis is echt vakmanschap nodig. Dat komt mede omdat we de vloer verlijmen én vastspijkeren. Je vloer zal daarom minder uitzetten en krimpen. Dit vergt veel kennis en kunde en wij vinden altijd leuk om zo’n mooie vloer voor jou te maken.

PG-Vakman-Trans13
Eigenschappen
Een vloer op maat

Tapis vloeren verkopen we het meest in eiken. Maar van veel houtsoorten bestaat een tapis uitvoering. Deze leggen we in een patroon, bijvoorbeeld visgraat of Hongaarse punt. Of natuurlijk gewoon rechte stroken, die eigenlijk overal bij passen. En dan kun je nog kiezen hoe rustiek de vloer eruit ziet. 

Wil je bijvoorbeeld een v-groef tussen de planken? Of het helemaal vlak geschuurd voor die strakke uitstraling? En hoeveel noesten en vlamtekening mag je zien? Patroonvloeren kunnen we afwerken met een band (een rand) en een bies (een dun strookje langs de rand). Maar dit hoeft natuurlijk niet. Een tapisvloer wordt speciaal gemaakt voor jouw woning en is dan ook echt uniek.

Neem contact met ons op
Eigenschappen
Het plaatsen van een tapis vloer

Voor het leggen van tapis is echt vakmanschap nodig. Dat komt mede omdat we de vloer verlijmen én vastspijkeren. Uw vloer zal daarom minder uitzetten en krimpen. Dit vergt veel kennis en kunde en wij vinden altijd leuk om zo’n mooie vloer voor u te maken

Het resultaat is een schitterende, strak afgewerkte, unieke parketvloer die een leven lang meegaat.

Unieke patroonvloeren

Tapisvloeren blinken uit in speciale vormen en combinaties. Dit soort vloeren worden vaak compleet op maat gemaakt. Vakmanschap speelt daarbij een belangrijke rol. Denk aan de wijze van het leggen, de vele legpatronen en de manier van afwerken. Het zijn unieke vloeren die we voor iedereen persoonlijk maken. Je kunt een patroonvloer niet alleen toepassen in een klassiek interieur, want ook bij moderne stijlen wordt dit type vloer regelmatig gelegd.