Skip to content

Voor elke ruimte een vloer

Laat je inspireren!

Ontdek de mooiste vloeren
in onze winkels

PVC: sterk en onderhoudsvriendelijk

Een PVC vloer is duurzaam en makkelijk in onderhoud. Het is gemaakt van kunststof maar ziet er natuurlijkgetrouw uit. Dankzij geavanceerde productietechnieken zijn PVC vloeren nauwelijks van echt houten vloeren te onderscheiden. PVC vloeren zijn ook vochtbestendig, zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming en geeft weinig contactgeluid.

Wat is PVC eigenlijk?

PVC, je hebt de afkorting vast eens voorbij zien komen. Het staat voor ‘polyvinylchloride’. Een PVC vloer is een kunststof vloerbedekking. Maar dat betekent niet dat PVC een kunstmatige look heeft! Het wordt gemaakt in verschillende houtkleuren. Wil je bij je houtlook ook nog een visgraat patroon, of een karakteristieke band eromheen? Dat kan dus ook met PVC. En houdt je toch niet zo van hout, dan kun je zelfs PVC krijgen met een tegel- of betonlook. Je hebt dan de betonlook, maar zonder de koude voeten! Ook als het gaat om de lengtes en breedtes van de stroken heb je wat te kiezen. PVC is daarom echt geen standaard vloer. Je kunt het combineren met ieder interieur.

Eigenschappen
PVC is makkelijk te onderhouden

Van een PVC vloer heb je lang plezier. Het gaat namelijk zo’n 25 jaar mee. Door de sterke en harde toplaag slijten deze vloeren niet zo snel. Hebben je hakken een klein krasje in de vloer gemaakt? Of morst je hond water uit zijn drinkbak? Dit is bij PVC makkelijk weg te werken. En PVC is zelfs zó vochtbestendig, dat je het ook in de badkamer of keuken kunt leggen.

PVC geeft weinig loopgeluid

Een PVC vloer is zacht. Een stuk zachter dan laminaat of parket. Daardoor maakt het minder geluid als je over de vloer loopt. Logisch toch? Het helpt ook mee dat de vloer verlijmd wordt aan de vloer eronder. Het geluid weerkaatst dan niet. Medebewoners zullen dus een stuk minder horen van uw tikkende hakken of verschuivende meubels.

Neem contact met ons op
Eigenschappen
PVC is makkelijk te onderhouden

Van een PVC vloer heeft u lang plezier. Het gaat namelijk zo’n 25 jaar mee. Door de sterke en harde toplaag slijten deze vloeren niet zo snel. Hebben uw hakken een klein krasje in de vloer gemaakt? Of morst uw hond water uit zijn drinkbak? Dit is bij PVC makkelijk weg te werken. En PVC is zelfs zó vochtbestendig, dat u het ook in de badkamer of keuken kunt leggen.

PVC geeft weinig loopgeluid.
Een PVC vloer is zacht. Een stuk zachter dan laminaat of parket. Daardoor maakt het minder geluid als u over de vloer loopt. Logisch toch? Het helpt ook mee dat de vloer verlijmd wordt aan de vloer eronder. Het geluid weerkaatst dan niet. Medebewoners zullen dus een stuk minder horen van uw tikkende hakken of verschuivende meubels.
Vloerverwarming

Heb je vloerverwarming? Geen probleem, want PVC past daar goed bij. We leggen het rechtsreeks op de vloer, waardoor je geen ondervloer hoeft te gebruiken. De warmte van de vloerverwarming komt zo goed naar buiten.