Skip to content

Ten Dam Vloeren Purmerend

“Mijn grootvader, Karel ten Dam, begon in 1923 bij Bruynzeel zijn loopbaan als parketteur en startte na 25 jaar in loondienst te zijn geweest zijn eigen bedrijf. Mijn vader, Henk ten Dam, ging op zijn 24e als parketteur voor zijn vader werken. Op 31 jarige leeftijd nam hij het bedrijf van zijn vader over. Zelf was ik 18 toen ik in het parketbedrijf van mijn vader stapte. In 2006 zijn mijn ouders met pensioen gegaan en sindsdien runnen Patricia en ik alles samen, het blijft een familiebedrijf.” vertelt Robert ten Dam.

Ten Dam Vloeren is uitgegroeid tot een van de grotere bedrijven in de regio Noord-Holland en is gevestigd in Purmerend. Grootvader Ten Dam leeft inmiddels niet meer, hij werd 76 jaar. “Hij was een parketman in hart en nieren. Zoals vele starters werkte hij vanuit zijn woonhuis in Amsterdam. ’s Avonds verkocht hij vloeren en overdag legde hij ze.”

“Dit waren toen nog voor 100 procent ambachtelijk vervaardigde parketvloeren. Toen mijn vader een parketwinkel op wilde zetten had mijn grootvader daar wat moeite mee. Hij vond dat wat hoog gegrepen, maar later kwam hij tot de conclusie dat deze winkel een groot succes werd. Op zijn 74e legde grootvader zijn laatste vloer. Al jaren daarvoor had mijn vader hem regelmatig sterk aanbevolen te stoppen met werken. Maar daar wilde hij niets van weten. Het ging zelfs zover dat grootvader stiekem onze parketteurs belde of hij mee mocht op een klus. ‘Pik me even op, maar zeg niets tegen mijn zoon’ zei hij dan.”

Jarenlange ervaring

Henk ten Dam opende in 1976 de winkel van Ten Dam Vloeren op het industrieterrein de Koog in Purmerend. En nu 40 jaar later zitten wij hier nog steeds, maar is de showroom inmiddels vele malen groter geworden. We hebben veel grote showpanelen aan de muren hangen, waardoor u een goed beeld krijgt van de vloeren.

Assortiment

Ten Dam vloeren is breder geworden in zijn assortiment vloeren. Naast houten vloeren hebben we ook een groot assortiment laminaat, pvc, bamboe, kunststof en doen we veel aan renovatie. Naast vloeren kunt u hier terecht voor onderhoudsadvies en overige producten die te maken hebben met een Parketvloer. Denk daarbij aan inloopmatten en onderhoudsmiddelen.

Verzekeringswerk

Sinds 1 januari 2013 zijn wij gecertificeerde herstelmanager voor de regio Noord-Holland. De schades worden via het meldpunt doorgegeven en in Natura hersteld. Dit geldt voor de herstelwerkzaamheden van allerlei soorten vloeren.

Ambachtelijk

Ten Dam Vloeren is een ambachtelijk bedrijf dat zich met recht een speciaalzaak in hedendaagse vloeren mag noemen: “Dat is ook altijd het beleid geweest. Het is ons vak, want niet alleen ik ben nu de derde generatie in Ten Dam , maar ook de klanten. Ik verkoop nu een vloer aan de kleinkinderen van de klanten van mijn grootvader.”

Robert en Patricia Ten Dam

Maak vandaag nog een afspraak

We helpen je graag verder

OPENINGSTIJDEN

Neem alvast een kijkje in de winkel

Onze vakmensen zijn goed geschoold én worden getraind in de laatste trends en technieken. Voor welk type vloer u ook kiest, bij ParketGroep Nederland hebben we vakmensen in huis die in elke vloer thuis zijn. Komen ze tijdens het leggen nog dingen tegen? Onze parketspecialisten lossen dat voor u op.