Skip to content

Specialist in vloerverwarming

Bekijk ons inspiratiemagazine voor de vloerentrends van 2022 & tips van onze vakmensen

PVC op vloerverwarming

PVC op vloerverwarming, een ideale combinatie! PVC is vanwege de voordelen erg populair bij renovaties en nieuwbouw. PVC is heel dun en heeft daardoor een lage warmteweerstandswaarde. Het laat dus goed de warmte van de vloerverwarming door. Bovendien is PVC gemaakt van zacht materiaal, waardoor het fijn aanvoelt bij het lopen. Warme voeten gegarandeerd!

Soorten en maten PVC op vloerverwarming

Of je nu een industriële stijl in huis hebt of dat je houdt van een klassiek interieur, PVC-vloeren zijn voor iedere woonstijl geschikt door onze verschillende uitvoeringen en mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor een PVC-visgraatvloer om een elegante uitstraling te creëren. Wil je juist geen hout look, maar liever een tegel look voor in de keuken, wc of badkamer? Ook dan is PVC zeer geschikt! PVC-vloeren zijn tegenwoordig qua uiterlijk nauwelijks nog van echt hout of echte tegels te onderscheiden. Veel PVC-vloeren zijn uitgerust met nieuwe technieken zoals register embossing. Dit betekent dat het reliëf van de toplaag precies het dessin van de filmlaag volgt. Door de aftekening in het houtdessin ogen en voelen de PVC-stroken hetzelfde als een houtproduct. Kortom: als je noesten in jouw PVC-vloer ziet, kun je deze ook echt voelen!

Voordelen van PVC vloerverwarming

PVC-vloeren en vloerverwarming zijn een onoverwinnelijk duo. Vloerverwarming is over het algemeen zuiniger dan een normale verwarming. Om het aangenaam te maken in de kamer, hoef je namelijk de temperatuur van een vloerverwarming niet heel hoog te zetten. Dit komt doordat een vloerverwarming over het gehele oppervlak verwarmt, terwijl radiatoren vanaf één plek warmte afgeven. Bovendien heb je vaak minder of zelfs helemaal geen radiatoren meer nodig. Hierdoor kun je jouw woonruimte efficiënter en mooier inrichten.

Voor vloerverwarming is het belangrijk het vloerverwarmingssysteem de mogelijkheid krijgt om zichzelf terug te verdienen. Daarom moet de vloer op de vloerverwarming de warmte goed geleiden. PVC op vloerverwarming is dan een goede keuze! Omdat een PVC-vloer dun is, geeft het de warmte gemakkelijk door. Hierdoor heb je niet alleen sneller een warme vloer, maar ook een warme kamer én een lagere energierekening!

PVC op vloerverwarming leggen

PVC-vloeren verlijmen we altijd rechtstreeks aan de ondergrond. De warmte van de vloerverwarming wordt daardoor extra goed doorgelaten. Dit betekent tegelijkertijd dat de ondergrond egaal moet zijn. In de meestal gevallen is het daarom nodig de ondergrond te egaliseren. Het egalieren van de ondergrond en het strak verlijmen van PVC op vloerverwarming is een precieze klus en daarom raden we aan dit te laten uitvoeren door een professional. Uiteraard kun je daarvoor altijd contact opnemen met onze vestigingen.

Onze experts staan voor je klaar

Laat je goed informeren over hoe een PVC op vloerverwarming in jouw specifieke woonsituatie het beste kan worden uitgevoerd. Onze experts kunnen je bijvoorbeeld adviseren over de warmteweerstandswaardes van bepaalde vloeren. Ook weten ze welke vloer goed gecombineerd kan worden met verschillende soorten vloerverwarmingen. Bovendien helpen onze experts je bij vragen over het opstookprotocol en doen we, als dat nodig is, vochtmetingen om te kijken of de ondergrond droog genoeg is. Meer weten? Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren!

IMG_0214
Soorten plinten houten vloer

Bij een mooie vloer horen natuurlijk mooie plinten. Gebruik bijvoorbeeld een massieve houten hoge plint, een massieve houten platte plint of een hoge opstaande plint van MDF. Vaak worden hoge opstaande witte plinten of plinten in dezelfde houtsoort gebruikt tegen de wand. Platte plinten bedekken de ruimte tussen de muur en de kantplanken van de houten vloer.

Een vloer van hout laten leggen?

Zelf leggen doe je niet zomaar eventjes. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Gelukkig bieden wij ook een legservice! Met expertise en aandacht zorgen de professionals van ParketGroep Nederland dat jouw houten vloer goed wordt gelegd. 

Brochures over vloerverwarming en vloerverkoeling

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vloerverwarming en vloerverkoeling in combinatie met parket? Bekijk dan ook eens de informatieve brochures die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Hierin kunt u alles lezen over vloerverwarming en vloerverkoeling om vervolgens samen met uw parketspecialist de juiste keuzes te kunnen maken.