Skip to content

Specialist in vloerverwarming

Bekijk ons inspiratiemagazine voor de vloerentrends van 2022 & tips van onze vakmannen

Laminaat schoonmaken: zo doe je dat

Reinig je regelmatig jouw laminaat? Dan is de kans op krassen kleiner en de levensduur van de vloer langer. Op deze pagina vertellen we wat je nodig hebt om laminaat schoon te maken, waar je op moet letten en hoe je een laminaatvloer schoonmaken stap voor stap aanpakt.

Hoe kan ik het beste mijn laminaat reinigen?

Een laminaatvloer heeft weinig onderhoud nodig. Stofzuigen, specifieke vlekken verwijderen, dweilen met een licht vochtige doek en je laminaat is weer schoon. Laminaat reinigen doe je het liefst met koud water of een speciale reiniger voor in het dweilwater. Wil je je laminaat reinigen en direct een antistatische bescherming achterlaten? Gebruik dan ParketGroep Laminaatreiniger. Is je vloer beschadigd? Dan kun je het beste eerst je laminaat repareren.

Benodigdheden:

Het 4-stappenplan voor het schoonmaken van je laminaat

Voer onderstaande stappen regelmatig uit en geniet jarenlang van een stralende laminaatvloer.
 

Stap 1: Opruimen en stofzuigen
Voor je begint met het schoonmaken van het laminaat, start je met opruimen en stofzuigen. Doe je dit niet, dan verplaats je het vuil tijdens het dweilen en creëer je alleen maar extra vlekken. Het is ook niet prettig als er haren aan de dweil blijven hangen.

Stap 2: Maak een sopje
Is de vloer leeg en gestofzuigd? Dan is het tijd voor het schoonmaken van de laminaatvloer. Pak een emmer met koud water of maak een sopje van water en ParketGroep Laminaatreiniger. Voeg ca. 100-200 ml laminaatreiniger toe aan 10 liter water. 

Tip: Gebruik bij laminaat schoonmaken altijd koud water. Warm water verdampt sneller, waardoor restjes van het reinigingsmiddel achter kunnen blijven. Dit zorgt voor een plakkerig en gestreept resultaat.

Stap 3: Wring de dweil goed uit en dweil de vloer
Het is belangrijk dat je niet te nat dweilt. Voordat je start met het schoonmaken van het laminaat wring je de dweil goed uit. Tijdens het dweilen is het ook belangrijk om regelmatig de dweil uit te spoelen en uit te wringen. Dit doe je na het reinigen van iedere 2 tot 3 vierkante meter.

Stap 4: Droog de vloer of laat drogen
Het schoonmaken van het laminaat zit erop, het is tijd om de vloer te drogen. Je kunt de vloer drogen met een droge doek of dweil. De laminaatvloer kan ook drogen aan de lucht. Dit scheelt werk, maar je kunt er een tijdje niet op lopen.

Laminaat schoonmaken: waar moet je op letten?

Het is handig om te weten wat je absoluut niet moet gebruiken bij een laminaatvloer schoonmaken. Gebruik geen groene zeep of allesreiniger, hierdoor kunnen strepen ontstaan en kan het laminaat dof worden. Gebruik ook geen soda, azijn of een andere verzachter. Hierdoor kan het water gemakkelijker in de naden dringen. Daarnaast kan de zuurgraad invloed hebben op de uitstraling van de vloer. Laminaat schoonmaken doe je ook liever niet met een stoomreiniger, daar kan de vloer vochtig van worden en gaan uitzetten.

Tip: Voorkom dat er veel zand onder je schoenen zit. Plaats een deurmat en verklein de kans op beschadigingen.

Onze experts staan voor je klaar

Heb je nog vragen over het schoonmaken van laminaat of is jouw laminaatvloer aan vervanging toe? Neem contact met ons op, onze experts staan graag voor je klaar.

rustieke vloer
IMG_0214
Soorten plinten houten vloer

Bij een mooie vloer horen natuurlijk mooie plinten. Gebruik bijvoorbeeld een massieve houten hoge plint, een massieve houten platte plint of een hoge opstaande plint van MDF. Vaak worden hoge opstaande witte plinten of plinten in dezelfde houtsoort gebruikt tegen de wand. Platte plinten bedekken de ruimte tussen de muur en de kantplanken van de houten vloer.

Een vloer van hout laten leggen?

Zelf leggen doe je niet zomaar eventjes. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Gelukkig bieden wij ook een legservice! Met expertise en aandacht zorgen de professionals van ParketGroep Nederland dat jouw houten vloer goed wordt gelegd. 

Brochures over vloerverwarming en vloerverkoeling

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vloerverwarming en vloerverkoeling in combinatie met parket? Bekijk dan ook eens de informatieve brochures die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Hierin kunt u alles lezen over vloerverwarming en vloerverkoeling om vervolgens samen met uw parketspecialist de juiste keuzes te kunnen maken.