Skip to content

Tips om het laminaat schoon te maken

Een laminaatvloer is over het algemeen gemakkelijk schoon te maken omdat er weinig vuil aan de vloer hecht. Met de volgende tips kunt u uw laminaatvloer eenvoudig reinigen:

1, Gebruik niet te veel water. Licht vochtig is voldoende. Om uw laminaatvloer goed schoon te maken kunt u gebruik maken van onze laminaatreiniger

2, Is uw vloer dof geworden? Dit komt mogelijk door gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen. Laat de vloer weer glimmen door hem op te wrijven met een droge, schone doek.

3, Vermijd het reinigen met een stoomreiniger. De hete stoom kan onder de vloer terecht komen waardoor uw laminaatvloer kan opbollen.

4, De groeven in de vloer kunt u reinigen met een zachte bezem of borstel gedoopt in een emmer water met schoonmaakazijn.
“Gebruik voor het reinigen van het laminaat niet te veel water. Licht vochtig is voldoende”

5, Strepen op het laminaat
Een veelvoorkomend probleem zijn strepen van bijvoorbeeld schoenen op een laminaatvloer. Met een droge (microvezel)doek kunt u de strepen gemakkelijk wegwrijven. Om de strepen weg te wrijven kunt u zelfs gebruikmaken van een gum.

Laminaat reinigen

ParketGroep Nederland biedt een een volledige collectie laminaatvloeren aan in verschillende dessins, kleuren en kwaliteiten. Ook hebben we verschillende reinigingsproducten in ons assortiment. Voor meer informatie kunt u altijd terecht in één van de ParketGroep winkels bij u in de buurt.