Skip to content

Nieuwe vloer of renovatie?

Als jarenlang intensief gebruik zijn sporen heeft nagelaten op uw vloer, kunt u er voor kiezen om een nieuwe vloer te laten leggen. Toch is dit niet altijd nodig; u kunt uw vloer namelijk ook laten renoveren.

Wat is een vloerrenovatie?

Bij een vloerrenovatie zorgen we er voor dat uw vloer er weer als nieuw uit komt te zien! De vloer wordt stofvrij geschuurd met een professionele schuurmachine en evt. beschadigde vloerdelen worden vervangen. Daarna voorzien we de vloer van een nieuwe afwerkingslaag, die uw vloer zal beschermen.

Wanneer u nog steeds tevreden bent met uw vloer, kunt u beter kiezen voor een renovatie

Nieuw of renoveren?

De keuze tussen een nieuwe vloer en een renovatie kan best lastig zijn. Helaas is er niet één antwoord op de vraag wat de beste oplossing is. Dit is per situatie verschillend en afhankelijk van diverse factoren.

Persoonlijke voorkeur

Als u al jarenlang dezelfde vloer heeft, kan het zijn dat u toe bent aan iets nieuws. Wat u vroeger mooi vond en wat toen de beste oplossing leek te zijn, kan nu wel totaal uit de mode zijn. Wanneer een vloer niet meer voldoet aan uw huidige wensen is een nieuwe vloer een betere oplossing.

Het tegenovergestelde is natuurlijk ook mogelijk. Waneer u een tijdloze vloer hebt waar u nog steeds erg tevreden mee bent, kunt u beter kiezen voor een renovatie. Na een vloerrenovatie kunt u weer jarenlang genieten van uw vloer!

Uw vloer een andere kleur geven

Een renovatie is een goede kans om te kiezen voor een nieuwe look. Zo kunnen we eikenhouten vloeren bij een renovatie iedere gewenste kleur geven. We schuren hem stofvrij naar het kale hout, brengen een nieuwe afwerking aan en u heeft weer een nieuwe vloer. Bij rode houtsoorten, zoals Jatoba of Afzella, kunnen we niet kleuren. Wanneer u deze vloer niet meer passend vindt, kunt u het beste kiezen voor een compleet nieuwe vloer. Aan de hand van kleurwaaiers kan de klant de gewenste kleur bepalen.

“Een eikenhouten vloer kunnen we bij een renovatie iedere gewenste kleur geven”

Uw vloer een andere kleur geven

Het budget speelt ook een rol in de afweging die gemaakt moet worden. Over het algemeen kun je zeggen dat het leggen van een nieuwe vloer duurder is dan een vloerrenovatie. Toch hebben onze leden een mooie vloer voor ieder budget. U kunt deze vloeren bekijken in de showroom.

Uw vloer een andere kleur geven

Wat voor u de juiste keuze is, is dus afhankelijk van verschillende factoren. De oplossing: Laat u adviseren door een specialist. Uw parketspecialist heeft hier ervaring mee en geeft u persoonlijk advies. Wilt u meer weten? Voor meer informatie bent u van harte welkom in één van onze winkels!