Skip to content

Specialist in vloerverwarming

Bekijk ons inspiratiemagazine voor de vloerentrends van 2022 & tips van onze vakmannen

Laminaat repareren: zo doe je dat

Heb je een laminaatvloer en zijn sommige delen beschadigd door bijvoorbeeld zand, zware meubels of vocht? Dan is het mogelijk om het laminaat te repareren. Door delen van het laminaat te repareren of te herstellen, gaat de vloer nog jarenlang mee. Natuurlijk is schade voorkomen beter dan genezen. Daarom geven we je op deze pagina een aantal tips om de schade te beperken. Is het eigenlijk al te laat en moet je je laminaat repareren? We vertellen je ook hoe je stap voor stap jouw laminaatvloer repareert.

Laminaat herstellen of repareren?

Met herstellen bedoelen we het wegwerken van krassen en/of strepen, het verwijderen van vlekken en het opvullen van kleine deuken en scheurtjes. Laminaat herstellen kan met diverse producten. Zo gebruik je een speciale polish of laminaatstift om krassen weg te werken en een witte vlakgum (zonder schuurmiddel) om strepen te verwijderen. Vlekken verwijderen? Dat gaat over het algemeen goed tijdens het schoonmaken van het laminaat. Deuken herstellen kan met behulp van een laminaatvuller. Bij vragen over laminaat herstellen of over de benodigdheden staan we graag voor je klaar. Zijn de beschadigingen aan de laminaatvloer te groot? Dan moet je het laminaat repareren.

Benodigdheden laminaat herstellen:

  • Laminaatstift (krassen)
  • Witte vlakgum (strepen)
  • Laminaatreiniger (vlekken)
  • Laminaat reparatieset

Laminaatvloer repareren: waar moet je op letten?

Is er schade ontstaan, dan is de laminaatvloer repareren snel nodig. Ben je er namelijk niet op tijd bij, dan kan de schade alleen maar verergeren. Is er bijvoorbeeld een scheurtje ontstaan en komt er vocht in? Dan zwelt de laminaatvloer op en heb je last van waterschade. Een laminaatvloer repareren kan zelf als de schade aan de zijkant zit. Is er grote schade in het midden van de laminaatvloer? Dan kun je een laminaatvloer repareren beter aan professionals overlaten.

Een laminaatvloer repareren is niet snel nodig als je schade aan de vloer voorkomt. Let er dus ook op dat je zoveel mogelijk schade voorkomt. Dit kan door:

  • Een goede deurmat gebruiken;
  • Viltjes onder de meubels te plaatsen;
  • Een vloerbeschermer onder rijdende stoelen te plaatsen;
  • De laminaatvloer regelmatig te stofzuigen en te reinigen.

Onze experts staan voor je klaar

Heb je nog vragen over laminaat repareren? Neem contact met ons op, we staan graag voor je klaar. Is de schade aan de laminaatvloer te groot en kun je hulp gebruiken van professionals? Onze specialisten repareren, herstellen of vervangen graag jouw laminaatvloer.

rustieke vloer
IMG_0214
Soorten plinten houten vloer

Bij een mooie vloer horen natuurlijk mooie plinten. Gebruik bijvoorbeeld een massieve houten hoge plint, een massieve houten platte plint of een hoge opstaande plint van MDF. Vaak worden hoge opstaande witte plinten of plinten in dezelfde houtsoort gebruikt tegen de wand. Platte plinten bedekken de ruimte tussen de muur en de kantplanken van de houten vloer.

Een vloer van hout laten leggen?

Zelf leggen doe je niet zomaar eventjes. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Gelukkig bieden wij ook een legservice! Met expertise en aandacht zorgen de professionals van ParketGroep Nederland dat jouw houten vloer goed wordt gelegd. 

Brochures over vloerverwarming en vloerverkoeling

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vloerverwarming en vloerverkoeling in combinatie met parket? Bekijk dan ook eens de informatieve brochures die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Hierin kunt u alles lezen over vloerverwarming en vloerverkoeling om vervolgens samen met uw parketspecialist de juiste keuzes te kunnen maken.